10 навика на модерния живот, които водят до напълняване

otslabvane-navitsi

1. Храним се сами
Учените разкриват, че храненията заедно със семейството или с приятели, ни помагат да избягваме излишните килограми. Когато хората се събират заедно, се хранят по- здравословно. Това важи най- вече за децата. Когато се хранят сами, те приемат с 25% повече вредна храна.
2. Хранене, без да се откъсваме от екрана
Комбинацията от хранене и гледане на телевизия или стоене пред компютъра ни кара да приемаме по- големи порции храна, както и да пием повече кафе. Когато се разсейваме с нещо друго, неусетно приемаме повече храна и напитки. Затова, е по- добре да не ги правим едновременно. Когато се храним, трябва да го правим на спокойствие, без странични дразнения.
3. Будуване нощем
Ако работим на компютър до малките часове, или вършим нещо друго по това време, се променя режима ни. Метаболизмът се забавя, а това води до трупане на килограми. Тялото ни трябва да почива през нощта. Когато будуваме нощем, физиологията ни се обърква, като през деня нямаме енергия. Ако работата ни е свързана с нощни смени, през деня трябва да се стараем да ядем по- малко.
4. Недоспиване
Липсата на сън е свързана директно с напълняването. Колкото по- малко спим, толкова повече килограми трупаме. Сънят е много важен за метаболизма. Ако не се наспиваме, тялото е под постоянен стрес, което ни подтиква да ядем повече.
5. Замърсяването на околната среда
Въздействието на замърсената околна среда води до натрупване на мастна тъкан. Вредните частици попадат в тялото чрез мръсния въздух, некачествената вода, лошата храна.

otslabvane-apetit-1
6. Хобитата ни
Много е важно как прекарваме свободното си време. Ако гледаме по 2-3 часа телевизия дневно, рискът от наднормено тегло се увеличава с 25%. Това се отразява негативно и върху качеството на съня, защото изкуствената светлина намалява въздействието на мелатонина. Недостатъчните количества от този хормон разстройва метаболизма, води до трупане на килограми, както и до развиване на тежки болести, като диабет.
7. Продукти с високо или ниско съдържание на мазнини
Ако трябва да избираме, по- добре е първият вариант, защото съдържа повече хранителни вещества, от обезмаслените продукти. Приемат на разнообразни хранителни вещества, намалява значително рискът от напълняване.
8. Често ядем бърза храна
Много е удобна, но освен голямо количество калории, не получаваме абсолютно нищо от нея. Засища ни за бързо, но не след дълго, пак огладняваме, защото този тип храни повишават изкуствено захарта. Но за кратко. Не се препоръчва да се консумират повече от един път в седмицата.
9. Консумиране на газирани напитки
Този тип напитки съдържат вредни оцветители, овкусители и консерванти. Освен това, ни карат да изпитваме глад, без реално да имаме такава нужда.
10. Липса на физическа активност и мързел
Ако тялото не се подлага на минимално усилие, губи форма. Трябва да поддържаме тонуса, за да нямаме проблеми с килограмите. А възможностите да го правим, са много: тичане, плуване, танци, дълги разходки, каране на колело, йога, фитнес и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване