4 неверни мита за отслабването

отслабване и коремни преси

Отслабване 

Твърде често диетите за отслабване зациклят още в началото и въпреки голямото желание, работата се проваля. Много хора губят усилия и не постигат резултати, защото просто са тръгнали по погрешен път и следват неправилни препоръки. Ето четири от най – честите митове, които провалят всяко желание за отслабване.

Правете по 500 коремни преси за плосък корем

Дори и да се „разцепите” от правене на коремни преси, ако не провеждате правилна диета коремът така и ще си остане покрит с мазнини. Няма спор, че това упражнение е супер полезно за мускулите в тази зона и за цялостната кондиция, но ключът към успешно отслабване се крие върху изгарянето на мазнини. Освен упражнения, необходимо е и правилно хранене.

Отслабване с глад

Все още има мнозина, които си мислят, че гладът е единственият правилен начин да се отслабне. Всеки желаещ да подобри кондицията си е длъжен да осъзнае, че гладът сам по себе си не само не е ефективен, но дори и опасен за здравето. Когато приемът на храна се спре тотално и рязко, естественият метаболизъм на тялото се нарушава и в крайна сметка резултатите само се забавят. Не е важно да гладувате, а да приемате достатъчно полезна и нискокалорична храна. Казано по най – простия начин: яжте малко и често.

Захарта не пречи при отслабване

Това е една от големите глупости и нагли лъжи, които съвременният маркетинг пробутва на доверчивите потребители. Всеки ден ни заливат рекламни послания които твърдят, че тази вафличка или този корнфлейкс са специално предназначени при диети. Имайте предвид, че подобни продукти почти винаги съдържат в себе си огромни количества рафинирана захар, която е един от основните причинители на затлъстяване в наше време. На първо време опитайте да избегнете употребата на подобни пакетирани храни и ги сменете с пресни, натурални продукти.

Отслабване чрез спиране на въглехидратите

Една от поредните заблуди е, че при диета въглехидратите задължително трябва да бъдат категорично блокирани и да се храните само с протеин. Истината е, че при отслабване те трябва да бъдат намалени, но не и напълно отстранени от менюто. Проучете кои са здравословните въглехидрати и яжте само от тях. За пример ще дадем плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите хлебни изделия, кафявият ориз, царевицата и др.

отслабване без йо-йо ефект

Отслабване не се прави само с коремни преси

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване