Кои грешки да избягваме по време на диетата

Преди да приложите на практика диетата за отслабване, която сте си избрали, е важно да научите кои са най- честите грешки, които допускаме.

отслабване

Намаляване на калориите

Първата стъпка към отслабването е да намалим калориите, които приемаме ежедневно. Диетите за отслабване, в които през по- голямата част от деня гладуваме, изглеждат ефективни, но те поставят тялото в режим на оцеляване. Промяната в теглото обаче се дължи на обезводняване, а не на загуба на мазнини. За кратко врече тялото свиква с малкия брой калории и започва на черпи енергия от мастните натрупвания. В същото време обаче, черпи енергия и от мускулите, като започва да ги разгражда. Освен че ще навредите на здравето си, реално няма изобщо да отслабнете.

Намаляването на калории е свързано с възрастта, пола и ежедневния прием на храна. Най- общо казано, не трябва да ги намалявате с повече от 500 калории дневно. Т.е., ако обикновено приемате 2000 калории, трябва да минете на режим с 1500 калории.

Прекаляване с упражненията

Не се напрягайте още от първия ден, тъй като ще се изтощите и през следващите дни няма да имате сили да се движите. отслабване1Може и да се контузите. Направете си план за упражненията, в който продължителността им и трудността се увеличават постепенно. За кратко време тялото ви ще се приспособи към движението и няма да имате проблеми.

Честа смяна на тренировка

Редовна грешка при повечето жени. Сред широкия избор от предложения и от бързане да отслабнем, си мислим, че ако за няколко дни няма резултат, трябва да сменим тренировката.
Преди да смените тренировката, изчакайте 4- 6 седмици. Ще видите колко много ще постигнете.

Вманиачаване по отслабването

Ако планът ви за отслабване, който включва диета и упражнения е добър, няма от какво да се притеснявате. Просто чакайте, докато топите мазнините. Не стойте по цял ден на кантара да броите грамовете.

Дори килограмите да не намаляват, мерките на тялото ви със сигурност го правят, защото мускулът има по- малък обем от мазнините, въпреки че като тегло е същия. Теглете се само веднъж седмично.

Надвишавате позволените брой свободни хранения

Да има хранене извън плана на диетата е много важно, за да не се откажете. Не само намалявате напрежението, но и хапвате това, което от дни ви се яде. Освен това, стимулира метаболизма и го кара да работи повече.

Когато сте на диета за отслабване, трябва 98% от храненията да са в режима, а само 2% извън него. В противен случай няма как да отслабнете.

Нямате реалистични очаквания

Не си поставяйте прекалено кратък срок за отслабване. Ако очакванията ви не са реалистични, ще се разочаровате. Здравословното отслабване означава да сваляте по 500 грама на седмица. Колкото по- малко килограми имате за сваляне, толкова по- трудно е.

Концентрирате се само на външния вид

Не се вманиачавайте по външния израз на отслабването. То означава да промените хранителните и двигателните си навици, като ги превърнете в част от вашия живот. Външният израз идва чак най- накрая.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване