Защо не трябва да приемате по- малко от 800 калории на ден

За отслабване могат да се направят различни диети, както балансирани, така и строги. Сред тях е и диетата с 800 калории, но е важно да разберем защо не могат да се приемат по- малко от този брой калории и как това обърква метаболизма.

калории

Строгите диети са много изкушаващи, защото обещават бързо отслабване. Но не винаги е възможно да ги изпълняваме, особено ако съдържат по- малко от 800 калории на ден.

Защо не можеш да приемаш по- малко от 800 калории на ден?

Отговорът е много лесен. Не е възможно да консумирате по- малко от 800 калории, защото за да работи правилно организмът, му трябват доста повече от това количество.Тялото се нуждае от определен брой калории, за да може да функционира нормално.

Защо организмът се нуждае от калории, за да работи?

Тялото се нуждае от хранителни вещества, за да работи, като от тях получава калории или енергия, от които се нуждае. калории3Дори когато е в покой, тялото има нужда от калории. Това се нарича Базисен метаболитен индекс (БМИ). Не всички имат еднакъв БМИ, тъй като той се определя от теглото и ръста, както и от възрастта и физическото натоварване.

Ако сметнете вашето БМИ, ще видите, че дори когато сте в покой, са ви необходими доста повече от 800 калории.

В общи линии, повечето жени имат нужда от около 1500 калории на ден, а повечето мъже – от около 2000 калории.

Как реагира тялото, когато приемате по- малко от 800 калории?

Тялото не получава необходимият брой калории, за да изпълнява жизнените си функции, затова забавя метаболизма и се снижават физиологичните процеси. Въпреки че в началото бързо сваляте теглото си, това са основно натрупани течности, но после отслабването спира, защото метаболизмът работи много бавно.

При диета от 800 калории тялото започва да пести енергия. Да се приемат по- малко от 800 калории не е здравословно. Отслабвате, но бързо си връщате свалените килограми,

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване