Можем ли да отслабнем със сауна?

Много хора ходят на сауна с надеждата, че ще им помогне да отслабнат. И, наистина, след процедура, ако се претеглите, ще установите, че сте свалили между 1 и 4 кг. Това обаче не е реално отслабване – дължи се на факта, че тялото ви се е освободило от водата и шлаките. Така че – от сауна не се отслабва.

Стоенето в сауната наистина гори калории – средно към 500. Но не може да разчитате ежедневно да го правите. Няма да има и никакъв ефект, ако не спазвате много строга диета. Все пак обаче, сауната наистина е полезна. Чрез нея изчиствате тялото си от натрупаните токсини и ги изхвърляте навън чрез потта. Кожата ви се почиства в дълбочина. Мускулите ви се отпускат и релаксират. А стресът намалява.dieta60

Най- широко разпространената сауна е парната. Температурата в нея е между 43 – 46 градуса. Друг известен тип сауна е финландската. В нея градусите минават 80 по Целзий. Състои се от нагорещени камъни, които трябва да поливаме с вода, за да овлажняват въздуха. Напоследък нашумяха и инфрачервените сауни. Рекламират се като удобен начин за отслабване.
Какво трябва да знаем, преди да идем на сауна:

– Ако имате сърдечно- съдови заболявания, сауната не е подходяща за вас. Може да се консултирате с лекаря си, за да знаете дали е удачно да ходите. Не ходете и ако наскоро се преболедували и все още сте отпаднали.
– Внимавайте с кръвното! Трябва да запомните, че сауната го понижава, така че ако сте с ниско, не влизайте.
– Ако отивате за първи път, най- добре си вземете компания. Така ще сте сигурни, че ако не ви понесе, ще има някой при вас.
– Ако сте консумирали алкохол, не ходете на сауна.
– Важно е да знаете, че в сауна се влиза затоплен. Така че вземете топъл душ преди това. Не мажете кожата си с козметика, докато сте вътре.
– Може да излизате от сауната, за да се разхладите с душ или да поплувате в басейн.
– Не стойте повече от 90 минути в сауната.
– Пийте много вода след сауната.
– Не полагайте тежък физически труд след сауна, оставете тялото ви да релаксира.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване