4 ферментирали храни за отслабване

Хранителните продукти на базата на ферментация, подобряват състоянието на чревния тракт и често помагат за отслабването.

mlqko

Ферментиралите храни са изложени на действието на микроорганизми или ензими, които причиняват значителни изменения в хранителните свойства на храните.

Има различни видове ферментация: млечна, алкохолна и др, които се получават по естествен начин. Нека разгледаме кои са най- подходящи за отслабване:

1. Кисело мляко. Изследване на Университета в Квебек посочва, че жените, които редовно ядат този продукт, отслабват по- лесно. Това се дължи на бактериите, които съдържа.

2. Режувелак. Това е ферментирала напитка на основата на жито, която има възстановяваща функция. Режувелакът се приготвя и от други продукти като ориз, киноа, овес, ръж, ечемик и др. Регулира храносмилането и заздравява имунната защита.

kaln

3. Кефир. Действа срещу токсичния ефект, който могат да причинят различни патогени върху чревното здраве. Има различни видове ферментации на кефира, които могат да въздействат срещу подуването на стомаха.

4. Кимчи. Традиционно корейско ястие, в основата му е киселото зеле и включва подправки като черен пипер, чесън и лук. Има антиоксидантно действие и намалява холестерола. Почиства червата и съдържа големи количества витамин С, каротени, протеини, въглехидрати, калций и витамин А, В1 и В2.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване