Мит или истина: помага ли чесънът за отслабване?

Чесънът е незаменим в кухнята и принадлежи към същото семейство като лука. Притежава много медицински свойства. Сред качествата му се изтъква и че помага при отслабване. Но дали наистина е така?

chesan-cheren-drob

СЪСТАВКИ И ПОЛОЖИТЕЛНИ КАЧЕСТВА

Съдържа малко калории и е полезен за здравето. Когато намачкаме чесъна се отделя алицин (един от най- силните природни антибиотици, на който се дължи и миризмата) и фитонцид.

Ензими, витамин А, В1, В2 и В6, С, антикоагуланти, селен, калций, цинк, калий, алицин – някои от по- важните вещества в чесъна.

Чесънът унищожава вредните бактерии в червата, без да уврежда флората. Помага при настинка, сваля високото кръвно, регулира кръвната захар и пр.

chesan-pechen

НО ПОМАГА ЛИ ЧЕСЪНЪТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ?

Приема на чесън, докато сме на диета за отслабване, е добра идея. Съдържа антиоксиданти, които ще ни помогнат да отслабнем, ще подобрят здравето ни, ще намалят лошия холестерол.

Яжте умерени количества от чесъна, включвайте го в гозбите си. Действа като потиска апетита. Увеличава е метаболизма. Стимулира нервната система да освобождава хормона адреналин. Бързият метаболизъм пък ни помага да горим повече калории и така отслабваме.

Така че е удачно да включите чесъна към диетата си за отслабване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване