Безсънието и настинките водят до затлъстяване!

безсъниеАко ядете прекалено много, а не се движите това безспорно ще доведе до напълняване. Но това далеч не са единствените причини, които могат да предизвикат този нежелан ефект. Недоспиването, настинката или гените също могат да ви накарат да качвате килограми, дори и да спазвате диети за отслабване.
Деца, които често настиват са много по – склонни са много по – склонни да напълняват от останалите.
Деца, на които майките са прекалено заети също са подложени на риск от затлъстяванем за разлика от тези, на които майките постоянно са си вкъщи и не им позволяват да се тъпчат с нездравословни храни.
Ако не се наспивате както трябва също може да напълнеете. Много хормонални проблеми възникват именно заради факта, че тялото не може да поучи необходимата за него почивка.
Когато не си доспивате това води до глад, нямате сила и за спорт и физическа активност и поради този факт каквито и диети за отслабване да се опитвате да приложите, все ще са безрезултатни.
Доказано е, че ако осветлението стои включено цяла нощ това също може да е причина за затлъстяване. Все още причината не е установена, но отслабванесе предполага, че по този начин хората се събуждат по – лесно и следователно по – често отварят и хладилника.
Ако в по – напреднала възраст решите да имате дете знайте, че детето което ще родите има голяма верочтност да се превърне в жертва на наднорменото тегло. Почти всички жени, които са се сдобили с рожба над 30 години не спират да му се радват и да го тъпчат със всевъзможни вредни храни – като сладкиши, сандвичи, пици.
Ако родителите ви са били пълни, то вашето тегло може да се дължи и на гените, които са ви предали.
Ако пък по време на бременността си майката яде изключително калорични храни предава на плода много повече хранителни вещества, отколкото то всъщност има нужда. Така когато то порасне напълно нормално е да притежава огромен апетит. Тогава за да избегне затлъстяването ще трябва да предприеме мерки, като някаква диета за отслабване например.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване