Отслабване по системата „минус паунд“

minus poundТази система е предназначена за нормализиране на теглото и поддържане на фигурата за по-дълъг период от време. „Минус паунд“ е формализирана система, като основната й функция е, че човек да може да взима самостоятелни решения по отношение на енергийната стойност на храните.

Като при това ви се дава пълна свобода на избор на продукти, които ще консумирате по време на тази диета. Списъците със забранени и позволени продукти са отменени.
Много въпроси възникват по отношение на тази система за хранене. Един паунд на седмица – много или малко е?  В действителност, един паунд се равнява на  450 грама. Предвижда се, че седмичната загуба на тегло да бъде 450 грама.

Малко, но на пръв поглед, ако изчислим какъв ще бъде резултата за една година, тогава вече получаваме внушителното число от 21 килограма загуба на тегло за текущата година. Всъщност много диети ни обещават такъв резултат и за един месец. Но в същото време половин килограм на седмица е най-сигурната от физиологична гледна точка скорост на загуба на тегло. Не забравяйте, че сте придобили теглото си през годините и да се отървете от него за един или два месеца е не само глупаво, но и опасно за здравето. Този процес изисква месеци, ако не и години.

Ако решите да използвате тази система, можете спокойно да забравите за изтощителните диети, защото в тях няма нищо положително.
Как работи диетата „минус паунд“?

За да се следва тази система, трябва да  изчислите разходите си на енергия за един ден. Това изчисление се прави по формула (растеж – възраст) * 6 * 20 + тегло. Също така не забравяйте, че  трябва всеки ден да следите теглото си.  Типично тегло се изчислява като средно аритметично число от седемте стойности на теглото ви всеки ден от седмицата.
Ако не сте разбрали нищо спокойно, сега ще приведем един прост пример. И така, вие тежите да речем 60 килограма. Всеки ден се претегляте и записвате вашето тегло.

Понеделник – 60,1 кг., Вторник – 61,0 кг., Сряда – 59,9 кг., Четвъртък – 60,5 кг., Петък – 61,0 кг., Сб – 60,3 кг., Недела – 61,3 кг. Да подредим цифрите във възходящ ред:
59,9; 60,1; 60,3; 60,5; 61,0; 61,0; 61,3. Взимаме четвъртото по ред тегло  –   60,5. Това е и вашето типично тегло.

system minus poundСега да определим разходите на енергия и да ги намалим с 400 калории. Ако го направим това при тегло 60,5 кг.

Следващата седмица таблицата след диетата  ще изглежда така:
59.5, 59.7, 59.6, 59.4, 59.5, 59.3, 59.2. Подреждаме килограмите отново във възходящ ред: 59.2, 59.3, 59.4, 59.5, 59.5, 59.6, 59.7. В резултат на това, типичната стойност на теглото е 59.5. Така разбираме, че сме свалили вече един килограм, и можем леко да повишим калориите в нашата диета за да постигнем резултат „минус паунд“ за седмица.

Недостатъците. Тази система има и някои недостатъци. Например особено дразнещ е фактът, че трябва постоянно да се броят калориите, но това е малко неудобство предвид това, че всеки месец ще отслабвате и пак ще си ядете „каквото ви душа иска“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване