Стресът – причинител № 1 на напълняването!

напълняванеНепрестанно се чудите коя диета за отслабване да приложите за да постигнете желания резултат, но нито една не помага? Гладувате, а килограмите остават същите, дори нарастват. Чудите се защо. Ето и отговора:
В днешните напрегнати времена, в които живеем непрестанно сме подложени на стрес. Той ни се отразява крайно негативно, което може да бъде причина за множество заболявания, дори и затлъстяване. Независимо дали в работата е много напрегнато или пък се затормоявате заради други неща, то тялото откликва веднага на психическото състояние – отделяйки кортизол – известен още като хормон на стреса. Оставайки по – дълго време в такова състояние трябва да знаем, че рискуваме здравето си. Ето и причините, поради които кортизола допринася за напълняването:

Метаболизъм – дори и да намалите количеството храна, която приемате кортизола е в състояние да забави вашия метаболизъм което не само ще попречи да отслабнете, дори да пазите диета, но и ще напълнеете. Заради цялото това нещо организма не би могъл да се справи с храната, която сте приели, но и пречи на диетата за отслабване, която сте избрали и я прави безсмислена.На стресираните хора е по – трудно да се справят с изкушенията – сладкото, мазните храни, соленото, към което като добавим забавения метаболизъм напълняването е гарантирано.

Кръвната захар – благодарение на стреса нейното ниво може да се повиши, заради което могат да се наблюдават и променливи настроения, отпадналост, умора, и много други негативи, измежду които качване на килограми.

Натрупване на мазнини – стреса кара организма да натрупва повече мазнини, които всъщност за излишни. Мастната тъкан всъщност е причинител на редица заболявания.

Емоционално хранене – повишените количества на кортизола поражда във вас вълчи глад и ви предизвиква да ядете много повече отколкото хапвате по принцип. Най – често когато хората са изнервени прекарват голяма част от времето си в кухнята.

Физическо натоварване – подложените на стрес хора губят всякакво желание за спорт и той автоматично се нарежда на последно място в списъка със задачи.

Затова преди да изберете каквато и да било диета за отслабване първо решете проблемите, които ви стресират, правете това, което обичате и което ви разтоварва, за да можете да свалите от себе си напрежението, пък и някой и друг килограм.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване