Лоши навици, които ни карат да напълняваме

Не винаги диетите и калориите са решението. Понякога напълняваме, защото се храним неправилно или живеем лошо. Ето с кои неща трябва да се справите, за да успеете да отслабнете.

loshi-navitsi

На всички ни се е случвало – понякога сме напълнявали, без да сме прекалявали с храната. Има и други фактори, които влияят на процеса, освен храната.

– Стрес и нервност. Основни врагове на теглото и начина на живот. Карат ни да сме по- гладни, като се насочваме основно към сладкото и мазното. Нарича се „емоционален глад“. Опитайте се да се успокоите и да се замислите какво всъщност ядете. Заместете боклуците с вода и плодове. Така не само ще се почувствате по- доволни от себе си, но и нервите ви ще се успокоят.
– Будуване нощем и лош сън. Удължаването на деня ни кара да си хапваме повече, след като сме се навечеряли. Липсата на сън и на почивка създават хормонален дисбаланс, който ви кара да се чувствате постоянно гладни.
– Спиране на цигарите. Обикновено, когато се отказваме от лошия навик, ни хващат нервите и ни карат да ядем. Най- доброто, което можете да направите, е да се запишете на спорт и да следвате диета.
– Храните се бързо. Когато бързаме да се наядем, без да дъвчем, не можем да се заситим и поглъщаме повече, napalnyavane-navitsiотколкото ни е необходимо.
Застоял начин на живот. Липсата на движение е много опасна за здравето и теглото. Колкото повече се движим, повече калории изразходваме и трупаме по- малко мазнини. Ако тренираме, дори да хапваме малко повече, няма да трупане килограми.
– Тъпчене. Преяждането, когато се храним веднъж или два пъти дневно, след като часове наред сме гладували, не е полезно. Храната трябва да разпределена на няколко приема през деня – 5- 6, при това в умерени количества. Така се увеличава метаболизма и намалява възможността за трупане на мазнини.
– Малко течности. Ако приемате по- малко от литър вода на ден, кара бъбреците да работят по- малко и така токсините не могат да се изхвърлят. Пийте поне по 1,5 литра вода на ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване