Съвети за отслабване – сън и закуска

Предлагаме ви 2 много лесни за следване съвета, които ще ви помогнат да отслабнете и да живеете доста по- балансирано. Ако ги включите в ежедневието си, ще подобрите начина си на живот.

сън

Съвети за отслабване – Сън.

8- часовият сън е основен. Различни медицински изследвания показват, че ако не спим достатъчно няколко дни (по- малко от 8 часа), нивата на лептин намаляват.

Лептинът е хормон, които намалява апетита. Освобождава се в кръвта и съобщава на хипоталамуса, че трябва да намали апетита, тъй като тялото има достатъчно мастни резерви.

Нивата му падат, когато не си почиваме, и огладняваме. Усещането за глад се засилва, когато се храним, когато се сетим, без да спазваме определен режим. Затова е важно да се храним винаги по едно и също време.

От друга страна, почивката през нощта ни помага да имаме повече енергия за следващия ден. Ако след като се събудим закусим подобаващо, ще сме повече от готови да посрещнем деня с оптимизъм и енергия.

Съвети за отслабване – Закуска.

Здравословна закуска. Закуската сутрин и малката закуска между 10 и 11 часа ни дават достатъчно сили да изкарамезакуска до обяд без да ни измъчва глад и да искаме да се натъпчем.

Питателната закуска трябва да включва:

Стимулант, който да ни събуди – кафе или чай.
Фибра и въглехидрати – печен пълнозърнест хляб или мюсли, също пълнозърнести.
Витамини – натурален плодов сок
Протеини – прясно мляко или кисело, или сирене
Захар – подсладете кафето или чай с мед, захар или фруктоза (за предпочитане за медът и фруктозата, но и от 1 ч.л. захар нищо няма да стане).

Не прекалявайте с порциите. По една от група е достатъчно. Тези храни ще ви дадат достатъчно енергия, за да бъдете активни 5- 6 часа.

Хората, които пропускат закуската, като си мислят, че така пестят калории, допускат груба грешка. По този начин само забавят метаболизма. Когато липсва храна, тялото намалява метаболизма, така че следващото, което ядем, да се натрупа като запас под формата на мазнина.

Как е правилно да се спи. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване