Диета VB6 или „Веган преди 6“

vegerarianska-dieta

Това е новата модерна диета и е съкращение от Vegan Before 6 (Веган преди 6). Нека разгледаме ключовите моменти в този хранителен режим.

Диетата VB6 ни предлага да се храним като веганите само в определен период от деня. Създателят на режима, Марк Битман, решил да започне флекситарианска диета. Оказало се обаче, че не може да спазва веган режим поради здравословен проблем.

Така се появява диетата VB6. В едноименната си книга Битман разказва, че е възможно да се отслабне, ако не ядете никакви животински продукти преди 18 часа. Храните се като вегани до този час през деня. След него можете да ядете и да пиете каквото желаете, но разбира се, без да губите контрол. Диетата не определя по колко калории дневно да приемате.

dietichna-vecherya

Последователите на Марк Битман твърдят, че с този режим можете да отслабнете с между 5 и 6 кг на месец. Но загубата на тегло не е единствената полза. Като се храните като веган избягвате приема на много мазнини, подобрявате състоянието на сърдечно- съдовата система, предпазвате се от диабет и намалявате нивата на холестерол.

Има обаче сериозна опасност в тази диета. При потискане цял ден, след 18 часа може да се натъпчете с каквото ви падне. Затова контролът е много важен в този момент. Трябва да спазвате правилата за здравословното и балансирано хранене, да не прекалявате с порциите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване