Какво е диета?

Много се говори за диети, но какво всъщност представляват те.

Има различни типове диети – балансирани, строги, диети свързани с различни болести и пр. Но какво всъщност е диетата?

dieta

Определение за диета

Диета е количеството храна, която организмът поема за 24 часа. От друга страна, под диета се разбира веществата, които са усвоени, след като сме се нахранили.

Диетата трябва да адаптира към нуждите, вкусовете, навиците и заболяванията, които има един човек, за да е балансирана и хармонична.

Сега, когато знаем какво всъщност означава „диета“, се появява големия въпрос, свързан с популярното значение на думата.

Популярно значение на диетата

Обикновено свързваме диетата с отслабване, което е доста грешно схващане, тъй като диета е това, което ядем през dieta-defeniciqцелия ден. Диета е и режимът на хранене при хората, болни от диабет, с бъбречни заболявания.

При диетата трябва да се вземат предвид и индивидуални характеристики като пол, възраст, физическа активност, мерки на тялото, настоящо тегло и пр. Също и определени кръвни параметри при различни случаи като триглицериди, холестерол и пр.

В специфичния случай на диетите за отслабване, те са насочени към свалянето на излишни килограми. Не всички диети за отслабване са еднакви, нито използват едни и същи методи за топене на мазнините. Някои са бързи като високопротеиновите, други са бавни, но здравословни, като средиземноморската диета.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване