Как да контролираме порциите на храните с повече калории

pasta

Не всички здравословни храни са нискокалорични. Затова е важно да можем да контролираме порциите си, за да избягваме преяждането.

Авокадо, яйца, енергийни вафли. И трите храни са много здравословни, но ако прекалим с консумацията им, ще приемем излишни калории. Когато говорим за храна, най- важно умерения й прием, особено ако искаме да поддържаме идеално тегло. Нека разгледаме кои са препоръчителните порции за определени храни, така че да не превишаваме приема на калории.

1. Авокадо. Богато е на много полезни мазнини, но можем да ядем само половината плод (114 калории), за да избегнем неприятни изненади на кантара.
2. Пълнозърнеста паста. Източник на полезни въглехидрати, също на фибри, протеини и витамини. Около 150 грама съдържат към 200 калории.
3. Кисело мляко. Избирайте нискомаслените или обезмаслените млечни продукти, за да контролирате приема на захар и мазнини.

kiselo-mlyako-plodove
4. Вино. Червеното вино е полезно за здравето, но не можем да прекаляваме с него. Освен че е полезно за сърцето, една чаша съдържа около 120 калории. Избягвайте да прекалявате с консумацията му.
5. Яйца. Богати са витамини и протеини, но едно основно ястие от яйца може да съдържа към 160 калории.
6. Пълнозърнеста храна. Една чаша пълнозърнеста закуска съдържа към 100 калории, така че много внимавайте. Винаги проверявайте на пакета, за да се ориентирате.
7. Плодов шейк. Между 100 и 200 калории, най- вече трябва да внимавате със захарта. Не е добре да ги приемаме на основните хранения. Включете шейка на сутрешната или следобедната закуска. Не трябва да забравяме, че от напитките също се напълнява.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване