Защо не трябва да пропускаме хранене

zakuska-otslabvane

Пропускането на хранене не ни помага да отслабнем, а напротив, можем да напълнеем. Това е една от най- често срещаните грешки, когато сме на диета. Нека разгледаме защо не трябва да пропускаме храненията.

1. Предпазваме се от ниска кръвна захар. Трябва да се храним по 5 пъти дневно, като имаме 3 основни хранения (закуска, обяд и вечеря) и две малки или междинни закуски (предиобедна и следобедна). Не стойте повече от 3 часа без да се храните, за да можете да поддържате стабилни нивата на глюкозата и да няма спадове в тях (хипогликемия).

2. Ефектът от пропускането на сутрешната закуска. Това е най- важното хранене за деня. Ако пропускате сутрешната закуска, организмът ви влиза в режим на пестене на енергия т.е. трупане на мазнини. Ако се чудите какво можете да хапнете на закуска, обезмаслено кисело мляко, 1 плод и пълнозърнести храни.

hranene-za-udovolstvie

3. Малки закуски между основните хранения. Чрез тях ускоряваме метаболизма и намаляваме риска от ядене от нерви. Една междинна закуска в предиобеда, между сутрешната закуска и обяда, в 10 часа например, и още една, следобедна, към 16 часа. Може да включите малко обезмаслено кисело мляко и 1 орех или чаша обезмаслено прясно мляко и 2 бисквити или 1 плод, 1 плод и 1 парче сирене.

4. Ефектът от пропускане на вечерята. Най- добре е 2/3 от дневния прием на калории да приемете до 18 часа, тъй като след това метаболизмът започва да се забавя. Вечерята трябва да е лека, но това не означава да се редуцира до максимум, защото организмът отчита недостига на хранителни вещества и през нощта ще се събудим с неконтролируем глад.

5. Хранене през нощта. Ако се събудим гладни през нощта, не само ще ни се яде по- калорична храна, но и тъка като няма как да изгорим приетите калории, те ще се натрупат под формата на мазнини по корема и ханша.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване