Кои напитки да избягваме по време на диетата

Shots drinks in cocktail nightclub

Взимате ли предвид калориите, които приемате чрез напитки, когато започвате диета? Свикнали сме, че не трябва да прекаляваме с въглехидратите, да избягваме вредните мазнини, да броим калориите и пр. Но често пропускаме напитките. Всъщност, значително част от калориите, които приемаме, идва точно от тях.

Много често не са необходими големи промени в храненето, за да отслабнем, просто трябва да избягваме определени напитки.

Алкохолът, например, съдържа много калории. Докато сме на диета, можем да си позволяваме най- много по чаша вино на ден или по половин бира. Ето защо алкохолът води до напълняване:

alkohol-i-dieta

– Доставя ни празни калории, т.е., само енергия, без никакви полезни вещества.
– Натоварва черния дроб с допълнително обработване. Метаболизмът на алкохола изисква повече време и усилия от страна органа, така че преработката на мазнините минава на втори план.
– Алкохолът променя нивата на глюкозата и инсулина в кръвта, поради което се чувстваме по- гладни. Когато се променят нивата им в кръвта, започваме да трупаме мазнини.
– Обикновено консумацията на алкохол се съчетава с по- обилен прием на храна.

Други напитки, които трябва да избягваме, докато сме на диета, са енергийните и газираните напитки. Причината е, че съдържат много захар. Дори да са диетични, пак трябва да внимаваме с консумацията им. Също така, трябва да внимаваме и с шейковете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване