Диета след раждане

Много жени се питат дали килограмите, качени по време на бременността, ще останат завинаги. Отговорът е не. Мислят си, че метаболизмът им се е променил, но всъщност са се променили навиците им. След раждането, има известна разлика между калориите, които трябва да приема кърмещата майка и тази, която не кърми.

maika-yoga

Кърмеща майка. Не е необходимо да минава на диета. Обикновено са й необходими 400- 500 калории повече, отколкото преди бременността. Ако не е повишила рязко храненето си, ще отслабва постепенно заради кърменето. По- особените изисквания към храненето са: прием на наситени мазнини (зехтин, сьомга, 4- 5 ореха дневно). Приема на 6 хранения дневно, за да се поддържа нивото на кръвната захар стабилно. Пийте между 2 и 2,5 литра вода дневно. Включете млечен продукт при всяко хранене.

maika

Некърмеща майка. Ако приема 500 калории по- малко, може да отслабне с между половин и 1 килограм седмично. Стига да спортува. Трябва да приема между 12% и 15% протеини, което се равнява на риба, месо и яйца два пъти седмично. Също и два порции въглехидрати на всяко хранене – 40 г хляб, 30 г ориз или паста, 40 г бобови. Контролирайте приема на мазнини: избирайте нетлъсто месо, избягвайте нискокалоричните продукти (колбаси, пържено, сладко) и приемайте между 2 и 3 с.л. зехтин дневно. Първата порция храна е винаги зеленчуци, а ако се изнервите, се препоръчва плод, за да се заситите. Използвайте начини на готвене, които не увреждат веществата в храната: пара, сурово, и др.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване