Храни подходящи след тренировка

hrana-trenirane

Независимо дали искате да оформите мускулите или да възстановите загубените вещества при тренировка, правилното хранене е изключително важно, когато
спортуваме. Не е достатъчно само да възстановим хидратацията.

Ето най- добрият избор за храна след тренировка:

Варено яйце. След интензивна тренировка, протеините ни са толкова необходими, колкото и въглехидратите. Изяжте между 10 и 15 грама протеини, за да възстановите мускулите. Едно варено яйце е напълно достатъчно, за да получите това количество.

Избягвайте мазнините. Ако тренирате умерено, калориите от мазнини, които приемате след това трябва да са по- малко от 15%. Ако ядете много мазна храна, ще загубите ефекта от тренировката. Освен това ще чувствате тежест и умора.

Банан. Много е полезен за възстановяването на мускула. Предпазва от крампи след тренировка, заради съдържанието на калий. Помага за възстановяване на глюкозата.

banani

Вода. Преди, по време и след тренировка трябва да сте достатъчно хидратирани. Измийте половин литър два часа преди тренировка. Пийте малки глътки по време на тренировка. Избягвайте газираното и алкохола, защото дехидратират.

Сандвич с пуешко. Този вид месо съдържа малко мазнини и е подходящо за след тренировка. Този тип храна обаче не се усвоява бързо, така че резултатите не са моментални.

Бадеми. Шепа бадеми ще ви помогнат да регулирате холестерола и кръвното налягане.

Салата от киноа. Към любимата си салата добавете шепа киноа. Овкусете, но без сосове и мазнини.

Ориз. Може да го комбинирате с риба тон, защото съдържа протеини.

Кисело мляко. Чудесен източник на протеини и въглехидрати. Помага да възстановим енергията си. Може да го съчетаете с плодове, киноа или семена.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване