Как да не напълнеем при бременност

Коремът ви вече не ви позволява да се движите, както преди. Легнали сте на дивана и само мислите какво да изядете. В същото време обаче си задавате и следния въпрос: „Как ще сваля всички тези килограми?“ Затова ще ви покажем как да не напълнявате много по време на бременност.

dieta-bremennost

ХРАНЕТЕ СЕ ДОБРЕ

„Когато сте бременна, трябва да ядете два пъти повече“ – това е пълна лъжа. Трябват ви само няколко стотин калории в повече от здравословна храна. По време на бременността трябва да приемате повече калций и желязо. Затова добавете в диетата си храни, които са богати на тези минерали.

За да не напълнявате с повече от 11 кг, се хранете както преди, но добавете чаша прясно мляко на обяд и вечеря, шепа ядки и орехи на закуска.

КОНТРОЛИРАЙТЕ ЛАКОМИЯТА

Обикновено лакомията по време на бременност се изразява в ядене на солени, мазни и сладки храни. Повечето жени си bremennost-hranaмислят, че това е желание отговаря на хранителните нужди на тялото им. Ако ви се дояде хамбургер, това означава, че тялото ви има нужда от протеини или мазнини. Това обаче не е вярно – тези желания са предизвикани от емоциите.

Разбира се, това не означава да не слушане тялото си. Точно обратното – внимавайте за физическите си нужди, научете се да ги разграничавате от лакомията. Опитайте се да намерите баланса между физическите и емоционалните нужди на тялото. Ако ви се дояде джънк фууд, заместете я със здравословна алтернатива. Ако ви се яде нещо мазно, изберете сирене или зехтин.

ПРАВЕТЕ УПРАЖНЕНИЯ

Много жени смятат, че почивката е най- важното по време на бременност. Това е само частично вярно. Упражненията помагат да не напълнеете прекалено много по време на бременност и да отслабнете бързо след това.

Ако сте тренирали преди да забременеете, продължете тренировката, но намалете интензивността. Пулсът ви не трябва да надвишава 150 удара в минута. Водната аеробика и ходенето също са отлични алтернативи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване