Рисковете от диета за отслабване при бременност

Напълняването по време на бременност е неизбежно и става по различни причини. Първата е поради увеличаването на притока на кръв в майката с до 40%, за да носи кислород и вещества до бебето. Другата е, че тялото на майката трупа повече мазнини, за да задоволи хранителните нужди на бебето.

бременност

Ако мислите да се подложите на диета отслабване по време на бременност, ще ви разкрием кои са рисковете:

ПОСЛЕДИЦИ ОТ ДИЕТА ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ

Кардиологичен риск за бебето

Установено е, че ако жената реши да прави диета по време на бременност, бебето може да развие сърдечно заболяване, дали заради липса на вещества, дали поради недостатъчно тегло.

Диетата за отслабване увеличава риска новороденото да развие сериозно сърдечно заболяване. Дори приемането на определени храни може да причини у бебето високо кръвно до живот.

Риск от диабет

Заради диетата за отслабване може да се появи проблем при отделянето на инсулина, който е хормонът, който регулира нивата на кръвната захар и предпазва от диабет. Могат да се появят и заболявания като затлъстяване, например.

Установено е, че когато бременната жена прави диета за отслабване, развиващият се метаболизъм на бебето усещабременност1 промяната, заради хаосът в количеството и качеството на приеманите вещества. Това прави детето в бъдеще склонно към затлъстяване.

Риск от проблеми със щитовидната жлеза

Има риск и от разстройване функциите на щитовидната жлеза. В най- тежките случаи се стига до умствено изоставане и кретенизъм. Липсата на витамини и минерали забавя развитието на тъканите и органите на плода.

ПРЕПОРЪКИ

Избягвайте правенето на диети за отслабване по време на бременността, тъй като сред рисковете е забавяне на развитието на фетуса, тъй като майката не приема достатъчно витамини и минерали. Ако не приемате достатъчно въглехидрати, може да се увреди мозъка на бебето, например.

Консултирайте се със специалист как трябва да се храните, тъй като тъпченето също трябва да се избягва.

Как да се храним по време на бременност. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване