Авокадото топи мазнините по корема

avokado

Авокадото ни помага да топим мазнините по корема, а и е много полезно за здравето. Ако редовно приемате авокадо, намалявате с 50% вероятността да се разболеете от метаболитен синдром. Ще сте по- слаби и ще получавате полезни витамини и минерали. Но трябва да го приемате в умерени количества, защото ако прекалите с него, резултатът ще е обратен.

Това доказва изследване, в което участват 327 души, които редовно консумират авокадо, а данните се сравняват с тези при останалото население.

avocado-krem

На първо място, хората, които консумират авокадо, приемат повече витамини и минерали: 48% повече витамин С, 23% повече витамин А, 36% повече фибра, 26% повече калий, 13% повече магнезий. Освен това, приемат много повече здравословни мазнини: с 15% повече. Т.е., хранят се много по- качествено.

Въпреки че приемът на калории е като при останалите хора, тези, които ядат редовно авокадо, показват по- ниски нива на телесната маса, а обиколката на талията е с 4 см по- малко.

Можем да включим авокадото към рецептата си за салата. Но имайте предвид, че в 100 грама авокадо има 230 калории, което е доста. Но по половин или четвърт авокадо няколко пъти седмично, е напълно допустимо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване