5 грешки в диетата за отслабване

otslabvane-greshki

Има толкова много решения, за да отслабнем, че човек може да се обърка. Често срещаме и противоречащи си информации. Как да се ориентираме?

Предлагаме ви 5 парадигми, които са врагове на диетата за отслабване, тъй като не само провалят опитите ни, но и ни разочароват.

Парадигма 1: Диетата включва дълги периоди без ядене

Често срещана грешка е по цял ден да гладуваме, като си мислим, че така отслабваме. Това е типичният случай с хората, които не закусват, не обядват, ядат неправилно на следобедната закуска, а вечер няма кой да ги спре.

Има две много различни усещания: глад и апетит. Когато човек гладува четири часа, вече няма апетит, но започва да усеща глад. Затова, не трябва да стоите толкова дълго време без храна.

Парадигма 2: Мислим, че физическата активност е достатъчна, за да отслабнем.

Има хора, които тренират по 1- 2 часа на ден, а след това се хапват добре. Разбира се, физическите усилия са много важни за сваляне на теглото, но за да се случи това, трябва да има подходящ хранителен план.

dieta-yo-yo-efekt

Парадигма 3: Водите се по лъжовна информация за храните и калориите им.

Много често, когато започваме диетата, спираме да ядем хляб, а вместо него ядем бисквити: много по- калорични са.

Парадигма 4: Мислим, че лайт продуктите ще ни помогнат да отслабнем.

Друга често срещана грешка е прекаляването и възлагането на големи надежди на тези продукти. Например, вместо едно пълномаслено мляко, изяждате две нискомаслени. Като прекаляваме с количеството, пак поемаме много калории.

Парадигма 5: За да отслабнем е важно качеството на храната, а не количеството.

Обикновено хората искат такава диета за отслабване, в която да могат да ядат каквото пожелаят. Такъв случай обаче няма. Например някои вегетарианци не могат да отслабнат. Това че дадена храна има по- малко калории, ни кара да ядем прекалено много от нея. А накрая пак не можем да отслабнем.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване