Защо се провалят диетите за отслабване

dieta-saveti-2

Диетите понякога могат и да са опасни за здравето ни. Освен това, могат тотално да ни обезкуражат в намеренията ни да отслабнем. Но защо често се проваляме с диетите за отслабване?

Много често се случва първо да започнем някоя диета, но скоро след това да я прекъснем, въпреки че в началото сме имали добри резултати. Защо толкова често се случва това?

Ето кои са основните причини за провала на диетите за отслабване:

Диетата не е подходяща. Прибягването до „вълшебни диети“, които обикновено се публикуват с списанията или ни ги препоръчва съседката, са много изкушаващи, но не са правилния избор. Провалът ви е почти гарантиран. А може да са опасни за здравето.
Ядене извън регламентираните хранения. Ако имате този навик и не се справите с него, преди да започнете диетата, само ще увеличите тази практика.

dieti-yo-yo-efekt
Ядене на храна, която не засища. Дори да имат един и същи брой калории, храните, които не засищат, ни карат да се чувстваме още по- гладни.
Пропускане на хранения, особено закуската. Храним неправилно тялото си и причиняваме чувство на глад, което може да причини преяждане при следващото хранене.
Пренебрегвате психологическия аспект. Важно е да започнете диетата, когато вие решите, че сте, а не защото другите ви притискат. В случаи на тревожност или депресия сме склонни да ядем повече. В такива моменти трябва да установим причината за това поведение.
Прекалено сте амбициозни. Препоръчително е да свалим от 5% до 10% от теглото ни в срок от 3 до 6 месеца.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване