Диета „стълба“

niskovuglehidratna_dietaС тази диета само за 5 дни можете да отслабнете до девет килограма, но също така и да почистите тялото си от шлаката и да регулирате храносмилателната си система.

Какво представлява диетата „Стълба“.
Ден 1 – първата стъпка – прочистване (минус един или два килограма). Това е своеобразна подготовка на организма за следващите дни на диетата. Освен това така ще освободите тялото си от шлаката, натрупаните токсини, метали и соли. Почистването се извършва с активен въглен, чиста негазирана вода и пресни ябълки (за предпочитане от местните сортове). Медицинският въглен ще събере токсините в тялото и ще ги изкара от него, а пектина в ябълките ще ускори обмяната на веществата. Вода също помага за прочистването на тялото.

Ден 2 – втория етап – възстановяване (минус един и половина килограма). Продължава подготовката за стабилна и здравословна загуба на тегло. Трябва да се възстанови нормалната среда на стомашно-чревния тракт за да работи нормално. Най-добре е да се направи с ферментирали млечни продукти. Използвайте  до 500 грама нискомаслена извара (препоръчва се да се добави малко нарязан джоджен или ванилов аромат за предотвратяване на чувството на глад) и един литър нискомаслено мляко. Отново се пие през деня и вода.

63065Ден 3 – третия етап – приключване на енергийните ресурси (минус един и половина до два килограма). По време на предишните две фази на диетата тялото е загубило определено количество енергия. За да я възстановите, сега трябва да  консумирате стафиди, мед и всички видове сушени плодове. Те могат да се консумират както сурови, така и като компоти или натурални сокове.  Стафидите – не повече от триста грама, мед – в рамките на няколко супени лъжици.

Ден 4 – на четвъртия етап – на диетата (минус един килограм и половина). За да не намалява мускулната маса по време на диетата е важно да се консумират и протеини. Този ден можете да си позволите до 500 грама варено или приготвено на пара, пилешко или пуешко филе, гарнирано със зелена салата. Не забравяйте да пиете големи количества вода.

 

dietaДен 5 – пети етап – изгарянето на мазнините в тялото (по-малко килограм или два и половина). Този ден можете да си позволите меню, което включва храни, богати на хранителни влакна и напълно лишени от мазнини. Яжте предимно сурови зеленчуци, плодове и овесена каша. Пийте вода.

Когато стигна до върха на „стълбата“, можете да направите отново „слизане“ по нея. Препоръчително е на две седмици да правите няколко дена „почивка“ от тази диета.  

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване