Макробиотичната кухня – здравословен и ефикасен начин за сваляне на килограми

макробиотична кухняАко пазим диета за отслабване, трябва да избираме и такива храни, които няма да ни навредят, а ще допринесат за нашето здраве – това е основния принцип, от който се ръководи макробиотичната кухня. Този режим има няколко много ефикасни правила, които ако неизменно спазвате ще свалите колкото килограми поискате и тялото ви ще бъде в много добра форма. Много важно е да не ядете от останалата от предния ден храна. Забравете също така газираното и сладкото. Целта на този вид диета за отслабване е да се изгради едно равновесие на организма – изравняване на Ин и Ян.
Създателя на този тип хранене се казва Жорж Осава, които се спазват дори и от хората в наши дни, като става все по – популярно.
Това към което се старае макробиотичната кухня е щастие, бодрост и здраве. Но как да го реализираме на практика?
Естествено много трябва да внимавате със преработените храни – много голяма част от диетите за отслабване, да не кажа почти всички забраняват категорично техния прием. За предпочитане е да наблягате на естествената, екологично чиста, органична храна.
Макробиотичната кухня забранява да вземате допълнително витамини и други добавки. Затова да изберете правилния начин на хранене е много важно.
Не трябва отделните хранения да са богати на различни вкусове – желателно е те да бъдат сходни – или само солено, или само сладко. Можете макробиотично храненеда комбинирате само сладкото с киселото.
Ако вече сте избрали този тип диета за отслабване бъдете стриктни – първите десет дни яжте предимно зърна – пригответе ги по такъв начин, по който ги обичате – смлени, варени или пържени.
За да отсланете всеки ден 70 процента от менюто трябва да бъде посветено на зърнените култури. Останалите 30 процента са плодове или зеленчуци. Към края на храненето хапнете съвсем малко туршия – принцип, въведен от макробиотичния начин на хранене.
Не изхвърляйте нито една част от плодовете – костилката, семките, сиропа и вътрешността на плода – всички те са изключително здравословни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване