Как да започнем Диетата си, за да бъде Успешна

dieta-sladko

Понеделник? Утре? След празниците? Съществува ли наистина сезон, месец или ден от седмицата, които са най- удачни да стартираме нашата диетата, така че най- лесно да отслабнем?

Да се подложат на диета е цел на много хора, но не всички са способни да я доведат до край.Други са перманентно на диета за отслабване, години наред, а все не успяват да свалят излишните килограми. Трети пък редуват дни, в които се хранят обилно, с дни, в които гладуват. Защо ни коства толкова усилия да започнем диета?

Психологическата нагласа

Диетата не е шега работа. За да успеем да постигнем заветната цел – да свалим излишните килограми, трябва да сме в подходяща психологическа кондиция. Много често сме затрупани от проблеми, подложени на стрес, а това е много неподходящ момент да започнем да отслабваме. Провалът е почти сигурен.

otslabvane-15

Кой е най- подходящия ден от седмицата, за да започнем?

Който избере да започне диетата си в събота, има ясна цел и вероятността да я спазва стриктно е много голяма. Започването на диетата в събота означава решителност и сила на волята. Изследване показва, че 88% от анкетираните, дори такива, които не са успели да спазват диетата повече от три седмици, свалят средно по 3,2 кг за периода.

Хората, които избират понеделник за начало, в редки случаи успяват да издържат до уикенда.

Спазването на диета означава да променим хранителните си навици изведнъж, затова и много внимателно трябва да изберем деня, в който да го направим.

Най- трудният час

Италианско изследване стига до извода, че най- опасният час, в който е най- вероятно да се подадем на изкушението и да нарушим диетата си, е – 15, 23 часа. 62% от анкетираните в рамките на изследването признават, че им е най- трудно между 15, 00 и 16 часа.

Вечерта обаче също е доста опасно време за хората на диета. Заради умората от деня, много по- лесно могат да се подадат на изкушението.

П отношение на сезона, който е най- подходящ за подлагането на диета, изследванията показват, че това е пролетта. Тогава шансовете ни са най- големи.

Съветите на диетолозите

-Не очаквайте да отслабнете изведнъж. Постепенното отслабване е тайната да запазим линията си за повече време.

-Добре е да се допитате до специалист, за да ви създаде подходящ план

-Живейте активно. Използвайте всяка възможност, за да се движите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване