10 Супер храни за Плосък Корем!

korem-plosak-1

Мечтаете си да имате плосък корем, но когато се видите в огледалото, няма изгледи това да се случи? Има различни причини, които обясняват трупането на мазнини в тази област: слабо развити мускули, много натрупана мазнина и пр. Нормално е, когато сте в цикъл, коремът ви да е подут, но консумацията на подходящ чай и храни, могат да ви помогнат.

Ето какво трябва да направите:

-Кажете „сбогом“ на стреса, като практикувате: тайчи, пилатес или йога

-Хранете се бавно и дъвчете добре храните

-Ограничете консумацията на храни „без захар“, с различни видове подсладители, като сорбитол, манитол и пр.

Ето някои от най- полезните храни за корема ви, които ще подобрят значително чревната проводимост.

1 Сушени сини сливи: Съдържат много фибри. Имат и лек слабителен ефект. Достатъчно е да хапвате 3-4 на ден.

2 Чай от обикновено орехче: Благодарение на диуретичното си действие намалява подуването. Вземете 5 грама от сухото растение за чаша от 150 – 200 мл. Оставете да кисне 10 минути. Не се пият повече от 3 чаши на ден за максимум 10 дни.

3 Чай от глухарче: Намалява подуването и помага да имаме плосък корем. Много подходящ за жени, които задържат течности по време на цикъл. Вземете 5 грама сухи листа за чаша от 150 – 200 мл. Оставете да кисне 5- 10 минути. Не пийте повече от 3 чаши на ден за срок не по- дълъг от 10 дни.

greshki-dieta

4 Чай от черешови дръжки: Помага да регулираме подуването на корема по време на цикъл. Добавете шепичка сухи дръжки от череши в ½ литър студена вода. Сложете да заври, след което оставете да кисне 20 минути. Не пийте повече от 3 чаши на ден максимум 10 дни.

5 Зелен чай: Има диуретично действие и активира метаболизма, така че да сваляме по- бързо излишните килограми.

6 Филе на жар: Филето се храносмила много по- лесно, ако е на жар, отколкото ако е на скара или пържено. Телешкият бифтек съдържа съвсем малко мазнини (по- малко от 5%), малко калории (120 калории за 100 грама) и е богат на протеини (20%). Изключително полезно е, ако искате да топите мазнините на корема.

7 Мерлуза на скара: Рибата е много лесна за храносмилане, когато се приготвя на пара. Мерлузата съдържа съвсем малко мазнини (1%), нискокалорична е (80 калории в 100 грама) и е богата на протеини (18%). Включете задължително в менюто си, ако искате да отслабнете.

8 Зелен фасул: активира храносмилането, без да дразни стомаха с фибрите.

9 Тиквички: гастроентеролозите също препоръчват консумацията им. Съдържа малко фибри, които се храносмилат лесно.

10 Грах: Съдържа 6% фибри, два пъти повече от останалите зеленчуци. Фибрите, които съдържа, са полезни за храносмилането.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване