Как да Залъжем Глада, когато сме на Диета

glad-prichini

За да избегнем напълняването или да се сдобием със здравословни хранителни навици, би ви се искало да регулирате по- добре апетита си. За целта, можете да използвате храни, които засищат по естествен начин.

Хранителните свойства на този тип храни, бързо утоляват чувството за ситост. Ето няколко полезни съвета как да намалим глада, за да избегнем преяждане:

Какви механизми позволяват ограничаването на чувството на глад?

Има два типа механизми, които могат да успокоят глада: механизъм на засищането и информация за ситостта. Механизмът на засищането се базира на механичните усещания, които информират мозъка, че е сит. Има два сигнала, които служат, за да предадат съобщението: разтягането на стомаха и секрецията на два хормона, холецистокинин и GLP- 1. Това е бърз механизъм, тъй като са му необходими между час и час и половина. По време на обилно хранене, усещането, че сме сити закъснява с 30 минути.

Усещането за ситост, т.е., да не изпитваме глад, е краткотраен феномен и се случва между две хранения.

glad

Има ли диети, които предизвикват по- голямо чувство за ситост?

В изследване от 2005 г. е посочено, че протеиновите диети модифицират метаболизма на червата, така че да произвеждат глюкоза от протеините. Шест часа след богато на протеини хранене, глюкозата излиза от червата, сякаш току- що е поета. Когато бъде отчетена, се изпраща сигнал до мозъка да бъде прекратено усещането за глад.

Кои групи храни засищат най- много?

Всички храни, богати на протеини, активират сигнализацията, за която споменахме. Растителните протеини в плодовете и зеленчуците също благоприятстват засищането. Нахут, леща, фасул са доста засищащи храни.

5 храни, които утоляват глада по естествен начин

-Ябълка
-Голяма чаша с вода
-Кисело мляко
-Яйца
-Супи и бульони

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване