Ако спите голи, отслабвате по- лесно

Според експерти, телесната температура спада прогресивно, когато спим, което е естествена реакция на тялото. Затова спането голи ви позволява да почивате по- добре и да се случват по- добре процесите, вместо да ги прекъсвате с дрехи в леглото.

spane-goli

Тъй като когато спите голи сънят е по- добър, нивото на стрес намалява прогресивно, така няма да сте постоянно гладни през деня. Обратното, когато не сте се наспали хубаво, се събуждате по- гладни и ви се ядат храни със захар и с повече калории.

Докато сме на диета за отслабване, когато спим голи по- лесно топим мазнините, показва изследване на чикагския университет.

Учените обясняват, че ако намалим съня си на само 5, 5 часа сваляме толкова килограми, колкото ако спим по 8,5 часа, spi-golно топенето на мазнините намалява наполовина.

Когато спим по- малко, се увеличават нивата на грелин, хормонът, който стимулира глада и намалява енергийния разход, освен това пречи на топенето на мазнините.

Тъй като когато спим голи си почиваме по- добре, се случва същото, както при интензивна тренировка: увеличава се производството на хормона на растежа, който ускорява метаболизма и топенето на мазнините.

Спането голи помага за отслабването, защото се случват същите промени, както по време на тренировка. Но само когато спим дълбоко се случват промените, свързани с ускоряване на метаболизма и контрол на апетита.
Спането без пижама води и до увеличаване на производството на серотонина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване