Кога да пием зеления чай, за да отслабнем?

chai

Кога да пием зеления чай? Сутрин, следобед или вечер? Преди или след хранене? Вероятно повечето от вас се чудят кога да пият зелен чай, за да отслабнат.

Без съмнение, зеленият чай е сред най- подходящите добавки към диетите за отслабване. Не само е диуретик и антиоксидант, но е добро за метаболизма и помага за ускоряване на термогенезата, което научното име за процеса на изгаряне на мазнини.

Кога е най- подходящо да пием зеления чай и в какво количество? Това са важни въпроси, когато решим да го добавим към диетата си за отслабване:

zelen-chai

– Може да пиете между 4 и 5 чаши дневно зелен чай (малко повече от литър)
– Зеленият чай се пие поне половин час преди или след всяко хранене. Танините в него пречат на правилното усвояване на желязото от поетата храна.
– Може да изпиете една чаша на гладно, изчаквате половин час и ядете нещо. Така на закуска, обяд и вечеря. Не го пийте близо до времето на лягане, тъй като съдържа кофеин, който може да обърка съня ви.
– На гладно напитката има най- добри резултати. Когато тази метаболитна напитка започне да действа на тялото ви от рано сутрин, ще сте заредени с енергия за целия ден.
– Все пак, зеленият чай има и нежелани странични ефекти. Например, заради кофеина не се препоръчва за хора с високо кръвно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване