Качване и слизане по стълби- топ упражнение за отслабване и здраве

stalbi

В много случаи имаме възможност да направим добро упражнение, дори когато сме на работа, но отхвърляме идеята, за да не си нарушим комфорта. Асансьорът направи нещо толкова лесно и полезно, като слизането и качването по стълби, напълно безполезно. Но е доказано, че това е много полезно движение за здравето и фигурата.

Изследване, проведено в Женева, показва, че ако заместим асансьора със стълби за 3 месеца, ще постигнем видимо по- хубаво тяло. Намалява обиколката на талията, както и натрупаните мазнини. Освен това помага за свалянето на холестерола, също и на кръвното. Така намалява риска от сърдечни заболявания.

kachvane-stalbi

Практикуването на аеробно упражнения като качването и слизането по стълби, понижава риска от смърт с 15%. Други ползи са, че подобрява мускулния тонус, стяга седалището, изгаря калориите, унищожава целулитните депа.

Това упражнение, комбинирано с ходене по 30 минути на ден, е едно от най- препоръчителните са хора с диабет или сърдечни заболявания, тъй като подобрява физическата кондиция.

Ако на работа и у дома правите по 23 качвания и слизания на ден, бързо ще усетите промените в тялото си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване