3 супер диетични рецепти с краставица

krastavitsi

Краставиците са супер здравословни. Не само хидратират тялото ни, но и са отличен източник на витамин С и фибра. Полезни са за кожата, костите и тъканите.

Ако сте на диета за отслабване, пък са много подходящ вариант, тъй като са изключително нискокалорични. Ето няколко интересни рецепти с краставица:

Салата капрезе с краставица

Може да разнообразите традиционната капрезе салата, като й добавите краставици и други зеленчуци. Рецептата е идеална за лятото.

Съставки: 2 краставици, 2 лъжици пресен босилек, 200 грама моцарела, 1 авокадо, 1 лъжица зехтин, 2 лъжици балсамико, 1 лъжица чесън на прах, сол и черен пипер на вкус.

supa-krastavitsa

Супа от краставица и мента

Тази супа е идеална за справяне с подуването и съдържа малко калории. Необходимите съставки са: краставици, мента, кисело мляко, чесън, лук и малко лимон. В блендер сложете краставиците, ментата, лука и чесъна и направете пюре. После добавете останалите съставки. Също сол и пипер. Оставете да се изстудява в хладилника между 2 и 4 часа.

Салата от краставици и нахут

Нахутът съдържа много фибри и протеин, така че ни поддържа сити дълго време. Идеална рецепта за хората, които искат да отслабнат.

Съставки: нахут, чесън, зехтин, краставица, свежа мента, кисело мляко, лимонов сок, черен пипер и сол на вкус. Може да запечете на фурна нахута, заедно с чесъна и зехтина. След това, като дресинг на салатата, можете да използвате кисело мляко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване