Защо се напълнява по- лесно, когато се храним сами

Ако вече сте се върнали към ежедневието си, след почивката, нека прегледаме някои основни грешки в навиците си, които обикновено допускаме. Знаете ли, че можете да отслабването зависи до голяма степен от поведението ни, когато се храним сами и когато се храним заедно.

napalnqvane-stres

Обикновено в 60% на закуска и 55% от обяда се прави в компания, заради ритъма ни на живот. Да се храниш сама не е нито лошо, нито хубаво. Но обикновено се свързва с напълняване: или защото се храним неправилно, или защото ядем много. Никой не иска да готви само за себе си, което пък ни подтиква да ядем храна от ресторантите за бързо хранене, полуфабрикати и пр. Трудно е да си мериш сам порциите, което ни кара да ядем повече, за да не изхвърляме храна.

1. Ядете замразена и полуготова храна. Всеки го мързи да готви сам за себе си, така че ядем неща, които се приготвят лесно и бързо, а и няма да те е яд да изхвърлиш. Резултатът: напълнява се с 50% повече, отколкото ако ядем свежа и сготвена храна. Въпросът не е в броя на приетите калории, а в качеството на храната, както и в начина, по който организмът ни обработва.
2. Готвите големи количества храна. Не можете да прецените колко да си сготвите, затова правите повече. Затова, веднага щом си сложите в чинията, покрийте и приберете останалата част от яденето в хладилника.

mozak-na-debelak
3. Разсейвате се, докато ядете. Когато човек се храни сам, си търси забавление. Телевизия, телефон, таблет и пр. Но когато се разсейваме, почти е сигурно, че ще преядем. Когато не обръщаме внимание на това, което поемаме, лесно можем да прекалим.
4. Преглъщате много бързо. Когато човек се храни сам, а не заедно с други хора, често забравяме за правилното хранене. Ядем без да дъвчем, преглъщаме бързо. Така напълняваме и забавяме храносмилането.
5. Ядете без да мислите. Когато се храниш сама, може да те домързи да подредиш масата, за използваш прибори. Започваме да ядем оттук- оттам, каквото ни падне. Така прекаляваме с храната, без изобщо да си даваме сметка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване