След колко време започваме да отслабваме с тренировки

Ако в началото на годината една от целите ви е да влезете във форма, може би се надявате да постигнете резултатите в кратки срокове. За да не се отчайвате или да спирате с тренировките, експертите обясняват колко седмици се необходими за отслабване, след като сме започнали да правим упражнения.

sport-krasota

Различни фитнес специалисти са единодушни, ме можем да започнем да отслабваме почти веднага, след като сме започнали да тренираме, защото сме увеличили физическата си активност.

Резултатите не са еднакви при всички, зависят от възрастта, пола, структурата на тялото и навиците. Влияят и следните фактори:

1. Загуба на калории. Ако изгаряте повече калории, отколкото приемате, бързо сваляте килограми. За да стопите 453 грама телесни мазнини, трябва да изразходите 3, 500 калории.

Например, за да отслабнете с 1 кг за седмица, трябва да изгорите 1000 калории на ден. Но това отново зависи от индивидуалните особености на всеки човек и физическата му активност.

2. Интензитет. Интензивността и вида на тренировката са много важни. Човек, който тежи около 65 кг, и плува в стил брус, изгаря 15 калории в минута. Това означава, че за 30 минути може да изразходи 450 калории. След седмица, почти сигурно ще успее да свали един килограм.

aerobika

3. Време. Времето на изпълнение на упражнение влияе върху отслабването. Ако за 330 минути плуване изгаряме 450 калории, когато увеличим времето, вече достигаме до 900.

4. Диета. За да отслабнете за няколко седмици, хранителният ви режим е 70% от постигането на резултата. Това не означава, че тренировките са без значение. Когато намалим приема на калории, наблегнем на органична и нискокалорична храна, се постигат оптимални резултати за малко седмици.

Едно добро начало е 10- минутна разходка на бърз ход два пъти седмично, танци, йога или карате.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване