Ето коя коледна подправка ни предпазва от напълняване по празниците:

Една от най- типичните коледни подправки, която придава неповторим аромат на празничните дни, тъй като често я добавяме към топлите напитките или сладкишите. Освен чисто кулинарните й качества обаче, тя притежава и редица лечебни свойства. Особено се препоръчва за хората, които искат да поддържат кръвната захар в норма, както и за тези, които имат проблеми с килограмите.

Това е канелата.

Най- новите научни изследвания показват, че тя притежава уникалните свойства да ускорява метаболизма и изгарянето на телесните мазнини.

Учени от Университета в Мичиган доказват, че канелата, особено под формата на етерично масло, стимулира метаболизма и процеса на термогенеза. Редовната й консумация помага за топенето на мастните клетки. Освен това, притежава свойството да регулира нивата на глюкозата в кръвта.

Канелата стимулира кръвообращението и повишава телесната температура, като по този начин увеличава калорийния разход. За да постигнем желания ефект, трябва да приемем 1 лъжичка под формата на прах. Един от най- добрите начини е чрез приготвянето на чай от ябълка и канела.

Освен вече изброените свойства, ароматната подправка действа успокояващо. Подобрява храносмилането, чревния тракт и намалява натрупването на газове.

Мирисът на канела намалява стреса и подобрява настроението. По този начин ни предпазва от компулсивно приемане на храна, което обикновено се причинява от напрежение.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване