7 храни, които озаптяват апетита като с магическа пръчка! Виж Тук:

Лептинът е хормон, който се произвежда от мастните клетки, и сигнализира мозъка дали има достатъчно мазнини в организма или не.

Попада в кръвообращението, когато се увеличат нивата на мастните резерви. По този начин организмът получава сигнал, че в тялото има достатъчно мазнини, като в отговор потиска апетита.

Проведени са много изследвания за връзката между нивата на лептина и затлъстяването. Когато се увеличи производството му, се отслабва по- лесно, сочат резултатите. Това е здравословен начин за отслабване.

Има определени храни, които стимулират отделянето на този хормон, и по този начин улесняват процеса на сваляне на излишните килограми.

ХРАНИ, КОИТО УВЕЛИЧАВАТ ЛЕПТИНА
Те не го съдържат, но притежават свойството да улесняват естественото му отделяне, да го активират и да ускорят метаболизма.
1. Грейпфрут
Този цитрусов плод помага за изгарянето на мазнините и поддържа метаболизма активен. Съдържа големи количества витамин С. Помага за по- бързото усвояване на приетата храна, като по този начин изгаряме повече калории.
2. Зърнени култури
Съдържат минерали и сложни въглехидрати, които активират метаболизма и стабилизират нивата на инсулина. Сред тях са: пълнозърнест ориз, овес, ленено семе. Зърнените култури понижават нивата на холестерола.
3. Броколи
Съдържа много витамин С и калций, които ускоряват изгарянето на калориите и активират метаболизма. Също така, броколито е богато на антиоксиданти.


4. Риба
Рибното масло, сьомгата, сардините, риба тон са богати на омега- 3 мазнини, които са идеално средство за стимулиране на лептина.
5. Бадеми
Съдържат голяма концентрация на витамин Е, фибри, витамини, минерали и полезни мазнини. Балансират метаболизма.
6. Спанак
Фибрите в спанака увеличават нивата на лептина и ни поддържат сити за дълго време. Освен това, съдържа ценни витамини и минерали.
7. Моркови
Богати са на каротен и на антиоксиданти. Подобряват чувствителността на мозъка към хормона лептин. Лептинът не може да се приема отвън, нито се отделя от храната – тялото трябва само да си го произведе.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване