7 диетични вечери за отслабване

Вечерята е изключително важна за отслабването, тъй като калориите от последното за деня хранене няма как да се изразходят. Затова, трябва да сме внимателни с избора си на храна. Предлагаме ви 7 менюта за вечеря, подходящи за хора, които искат да отслабнат по здравословен начин, без да примират от глад.

Вечерята е ключова за отслабването
Ако искаме лесно да отслабнем, трябва да обърнем специално внимание на вечерята. Обикновено калориите, които приемаме в тази част на денонощието, не се изразходват, а се натрупват като резерви.
Затова, вечерята трябва да съдържа основно зеленчуци (готвени или сурови), както и протеин. Комбинацията от двете ускорява метаболизма, така че да изразходим калориите и да се наспим добре през нощта.
Важно е също, вечерята да се състои 3 часа преди лягане. Ако огладнеем много след това, можем да изпием чаша успокояващ чай, да хапнем ябълка или круша.

А ако пропуснем вечерята?
Хората, които избират да не вечерят или ядат прекалено малко, правят ненужна жертва, тъй като няма да им помогне да отслабнат по- бързо. Единственото, което ще постигнат, е йо- йо ефект, когато започнат да се хранят отново. Когато организмът не приема храна, ограничава до минимум енергийния разход и трупа всичко в резерв, като механизъм за оцеляване.

7- дневно диетично меню за вечеря

Понеделник: Крем- супа от зеленчуци и грах
Крем- супите, студени или топли, според сезона, са сред най- добрите варианти за вечеря. Засищат добре и са много здравословни. Можем да ги приготвяме с любимите си зеленчуци, а също и да добавим някаква бобова култура, като грах например, която ни осигурява протеини и фибри. Грахът е много добро решение за вечеря.
Вторник: Гаспачо и Пилешко месо
Гаспачото се приготвя от домат, краставица, чушка и чесън. Разбивате с блендер и е готово. Ако го комбинираме с порция варено или печено пилешко, получаваме много здравословна и засищаща вечеря. При това, нискокалорична.
Сряда: Салата и Хумус
Нахутът също е вид бобова култура и е богат на много полезни вещества. Вечер е по- добре да се консумира под формата на хумус, тъй като така по- лесно се храносмила. Можем да добавим и малка зеленчукова салата към хумуса.


Четвъртък: Риба и Зелена салата
Рибата е много ценен протеин, а и съдържа омега- 3 мазнини. Изключително подходяща храна за отслабване. Добре е да я изпечем – на фурна или скара. За овкусяваме можем да използваме лимонов сок. Една зелена салата ще допълни много добре печената риба.
Петък: Салата от Киноа
Киноата е зърнена култура, която съдържа много протеини. Затова е много подходящ вариант за вечеря вместо ориз, например. Можем да съчетаем киноата с различни зеленчуци и така ще получил перфектна комбинация за вечеря.
Събота: Пица от Нахут
Пригответе си домашна пица, но с брашно от нахут. И не слагайте сосове като кетчуп или майонеза. Пицата може да е само със зеленчуци и малко сирене.
Неделя: Зелен шейк и Омлет
В неделя вечерята е съвсем лека и разтоварваща. Тялото ни ще отпочине, но в същото време ще е заредено с много енергия, витамини и минерали.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване