Ядем ли повече след тренировка?

trenirovka-yadene

„Когато тренирам, се чувствам по- гладна и ям повече“. Това е един от коментарите, които треньорите по фитнес и експертите по хранене често чуват. Практиката и научните изследвания доказват обратното.

Изследванията върху връзката между храненето и тренировката за постигане на отлична физическа форма и баланс, не са нови. Въпреки че все още няма категорични резултати, ето два от най- популярните:

1. Интензивната физическа тренировка намалява апетита или нуждата от повече храна повече, отколкото леката и умерената тренировка. Учени от Пърт, Австралия, сравняват ефекта от леката тренировка в сравнение с изтощителната по отношение на апетита. Оказало се, че тези, които тренират леко, ядат повече, отколкото тези, които тренират интензивно. Най- активните хора имали и по- ниски нива на грелина.

trenirovka

2. След интензивна тренировка на статичното колело, приемаме по- малко храна и ядем с 10% по- малко калории, отколкото като тренираме активно. До тези изводи достигат учени, които проверяват интензитета на тренировката и апетита. Били изследвани младежи с наднормено тегло. Интензивната физическа активност се използва от години за намаляване на телесните мазнини. Тренировката с интервали с висок интензитет и с нисък интензитет помага за възстановяването.

Съвети за по- добри резултати:

– Ако смятате да тренирате интензивно, минете през медицински преглед, който да включва електрокардиограма.
– Ако сте над 40 или имате рискови фактори, минете и през ергометър.
– Увеличаването на интензитета на интервали трябва да е прогресивно. Така ще подготвите сърдечната система и ставите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване