Тичате и не отслабвате? 5 причини да се случи…

Ако винаги се стараете да тренирате по един и същи начин или огладнявате много след тренировка, могат да са сред факторите, които ви пречат да отслабнете, въпреки че тичате редовно.

tichane-aerobika

Започнали сте да тичате преди месеци, но още не виждате резултати на кантара? Това означава, че има някаква причина да не се получава и ние ще ви помогнем да я откриете:

1. Огладнявате от тренировка. Нормално е да огладнявате, когато изгаряте калории. Но трябва да се храните мъдро. Ако тичате и после изядете един хамбургер, трудно ще тръгнете надолу с килограмите. След тренировка използвайте здравословни храни, които съчетават въглехидрати и протеини, без да надвишават 150 калории. Ако и след това сте гладни, значи трябва да се храните по- добре преди тренировка.
2. Не тичате достатъчно. Ако тичате веднъж седмично по 45 минути или два пъти по 20 минути, трудно ще започнете да отслабвате. Ако искате да отслабвате с 1 кг седмично, трябва да елиминирате 500 калории дневно, чрез диета или тренировка.

pot-otslabvane
3. Изгаряте по- малко, отколкото си мислите. Тичате, потите се и сте убедени, че сте изгорили 500 калории, но това не е вярно. Жена 68 кг може да изгори 495 калории като тича 45 минути и изминава 1, 6 кг за 10 минути.
4. Винаги тренирате по един и същи начин. Ако някъде близо до дома ви има трасе от 3 км и вие тичате винаги там, упражнението ще се превърне в навик. Мускулите свикват с това, което искаме от тях. Когато това стане, не можете да отслабвате. Затова, когато тичате, сменяйте различни скорости и терени.
5. Теглото не е всичко. Тичането е един от най- добрите начини за стягане на тялото, защото намалява мазнините по тялото и увеличава трупането на мускули. Но мускулната маса е по- гъста от мазнините и заема повече място. Дори да не се отразява на кантара, важни са обиколките на бедрата, талията, гърдите и ханша.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване