Как да свалим излишните килограми преди лятото

otslabvane-sled-30

Много често с настъпването на пролетта започваме да забелязваме резултатите от липсата на упражнения и движение през зимата, а също и от неправилното хранене.

Изведнъж усещаме, че няма време: сега е моментът да влезем във форма за лятото и да свалим излишните килограми. Трябва да започнем с движението постепенно, без да започваме веднага с интензивните тренировки, тъй като не след дълго ще се откажем.

Трябва да започнем с някаква тренировка, която да не е голяма промяна, спрямо това, което сме правили през зимата: ако например сме изминавали определено количество разстояние на ден, да го увеличим с 30%. Така постепенно да увеличаваме.

Друга важна точка е да започнем да ограничаваме приема на калориите, като сладко, пържено, алкохол, колбаси и газирано.

otslabvane-sedmitsa

Ако изобщо не сте извършвали никакво движение, започнете с 20 минути от предпочитан от вас спорт, който да е с нисък интензитет. Например ходене, каране на колело, плуване, и др.

След една седмица можете да увеличите упражнението с 30%: ако сме го правили 20 минути, после увеличаваме на 26, на другата седмица с още 30%, докато стигнем 45- 60 минути. Когато достигнем максимално време, можем да повишим и интензитета.

Преди да започнем с тренировката, всеки път преди нея трябва да направим лека загрявка от 5-6 минути. Накрая трябва да направим упражнения за разтягане по 6- 8 минути.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване