Съветите на диетолозите за отслабване

диетаНепрестанно възникват нови, модерни диети и винаги ще има такива. В началото на диетата всички са окуражени, но след време организмът  свиква с този режим и диетата престава да действа. А ако пък след нейния край започнем да се храним както преди,  дори качваме килограми.

Сменянето пък на различни диети не е никак здравословно – това е един стрес за всеки организъм. Съществува идеално тегло, ала за съжаление то няма как да бъде дефинирано. То е индивидуално за всеки един човек. Например,  за двама души на еднаква възраст,  идеалното тегло е различно. Голямо влияние оказва нивото на физическата активност, спецификите на организма и т.н. Тогава, когато се чувствате добре и сте заредени с енергия – тогава сте и в идеална форма.

Най – често всички хора, които искат да отслабнат,  започват диета с нагласата, че ще трябва да се подложат на голямо гладуване. Телата на всички са уникални, с различно ниво на работа на метаболизма, и чрез гладуване само ще забавитедиета метаболизма си, нищо повече няма да направите. В зависимост от витамините, от които имате нужда,  се определят и различни храни, които да включват  вашата диета. Точно заради това се хранете редовно, с малки порции – не прекалявайте с количеството, и не пропускайте хранения.

Не бройте непрекъснато калориите, просто се хранете предимно с въглехидрати, по – малко протеини, и най – малко мазнини.

Много хора се питат как да определят диетата, която е подходяща за тях. Отговорът  на този въпрос е много лесен –  изберете диетата, чрез която се чувствате най – добре. Пийте много течности. Движете се.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване