Диета за здрава коса

yogurt4-192x300Хранете косата си правилно! Ако забележите, че с косата ви се случва нещо нередно, трябва да помислите какво ядете и какво ви липсва.

Правилното хранене с богата на полезни витамини, микроелементи и антиоксиданти храна, може значително да подобри състоянието на скалпа и косата ви да изглежда по-добре, отколкото, когато е минала през ръцете на опитен стилист.

Така че, ако косата ви се омазнява прекалено, трябва  да се откажете от всички пържени и мазни храни.  Изключете от диетата си тежките меса и минете на леките от пиле или пуйка, хранете се с повече риба, зеленчуци и яйца. Също ще ви помогне да се преборите с мазната коса и витамин B, който се намира в карфиол, броколи и боб.

 Ако кожата на главата ви е твърде суха и обратно се появява пърхот, в диетата трябва да включите такива важни микроелементи като сяра и мед. Хранете се с калмари, скариди, краставица и тиквички. Сярата се съдържа в яйчните жълтъци,  аспержи, лук и чесън. Освен това  сяратаще придаде на вашите кичури блясък. Трябва да разширите и приема на мастни киселини: риба ( сьомга, херинга, риба тон ), ядки, маслини, авокадо и др. И да се пият около 1,5 литра вода дневно.

От тънката и непривлекателна коса ще ви спаси микроелемента цинк. Той се намира в месото, морските дарове, яйцата, млякото, зърнените храни и черният хляб.

Да върнете цвета на косата ще помогне тирозин – аминокиселина, която е отговорна за пигмента. В такъв случай, захранване трябва да включва авокадо, банани и млечни продукти. Ако се окажете съса сива коса, не се паникьосвайте! Отново ще трябва да се обогати диетата ви с храни, богати на тирозин и мед.

daniele

Косата пада от липса на желязо, йод и витамин Е в храната. Йодът се среща в морски дарове и водорасли. Включете морските дарове в диетата си. Богати на желязо са яйцата, боба, червеното месо, черният дроб и морковите. Витамин Е се съдържа в растителното масло, маслото и яйцата.

Диетата за здрава коса е един вид лекарство, което ще ви помогне да изглеждате здрави, а косата ви – жизнена и блестяща.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване