Фалшивите митове за храните, от които се пълнее

Нека да разбием някои митове за храните, от които се пълнее, за да разкрием истината и да ви помогнем да отслабнете

митове1

Има много лъжи около някои храни – дали са подходящи за отслабване, тъй като в съзнанието ни са известни като такива, от които се пълнее. Затова нека изчистим някои условности, за да изберете правилната диета за отслабване или просто да внимавате какво ядете.

Да започнем от храните, от които привидно не се дебелее, като пълнозърнестите. Наистина помагат, но като подобряват храносмилането и намаляват съдържанието на глюкоза в кръвта. Зехтинът, въпреки че е здравословен, все пак си е богат на мазнини, поради което много трябва да внимавате, когато го използвате за овкусяване.

Нека разбием и митовете за храните, за които сме чували, че се пълнее. Хлябът е най- заклеймяваната храна в диетитемитове за отслабване, но проблемът всъщност идва, ако го ядете в големи количества, както и с различни добавки – като масло, и пр.

Подобни неща се говорят за бобовите растения и картофите –източници на въглехидрати, които трябва да покрият половината от приема на калории за деня, според специалистите.

Друг мит е, че може да се напълнее от вода, ако я пиете по време на хранене. Това изобщо не е вярно. Водата засища, което всъщност ни помага да ядем по- малко. Ако пием голямо количество, само се забавя храносмилането.

Друг слух е, че от плодовете се пълнее, ако ги ядем след основното хранене. Това, което всъщност правят, е да ни дават усещане за ситост, поради съдържанието на фибри. Нито от смокините, черешите, гроздето или от бананите може да се напълнее повече, отколкото от други плодове.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване