Какво липсва и кое е в повече в диетата ви за отслабване

dieta-s-grozde

Какво липсва и кое е в повече в диетата ви за отслабване? Този въпрос е ключов за отслабването, за да постигнете желаните килограми. Организмът ни се нуждае от определени количества енергия, за да поддържа метаболизма. А енергията получаваме от храната. Ако диетата е нискокалорична, т.е., приемаме по- малко калории, ще отслабнем. А ако приемаме повече, отколкото харчим, винаги ще напълняваме.

Ако искаме да отслабнем обаче, не само трябва да намалим калориите, но трябва да го направим балансирано, така че да няма дефицит на есенциални хранителни вещества.

ХРАНИ ЗА ДИЕТАТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Плодове, зеленчуци, бобови култури, пълнозърнести храни и техни производни (паста, хляб, ориз, бисквити…) са сред храните, които не трябва да отсъстват от диетата ни. Причината е, че ни доставят важни хранителни вещества, които не съдържат много калории. Трябва да се въздържаме от тестените изделия, захарните, полуфабрикатите, богатите на мазнини и захар.

Внимавайте със солта

Внимавайте със солта

Когато искаме да отслабнем, трябва да внимаваме и със солта. Яжте храни, които съдържат по- малко натрий и повече калий, така ще поддържате кръвното си в нормални граници, например: спанак, маруля, зеле, тиква, рукова и др. Зеленчуците може и да са замразени, но имайте предвид, че когато са консервирани, съдържат повече сол.

Фибрите също са важни за диетата ни за отслабване. Обикновено бързото хранене почти не ги съдържа. Когато в диетата ни няма достатъчно фибри, има риск от запек. Сред богатите на фибра храни са: плодове, зеленчуци, бобови, пълнозърнести и пр. Фибрите ни помагат да не напълняваме, тъй като забавят храносмилането, което ни позволява да сме сити повече време и предпазва от покачване на захарта.

Не забравяйте, че ако искате да отслабнете, трябва и да се движите редовно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване