Топ 5 фитнес движения

Съставянето на добър план за тренировка по фитнес е от решаващо значение. Умението да съчетаеш подходящите движения по правилния начин не е толкова лесно и изисква огромен опит. Тук важното е да запомните едно – без определянето на цели и създаването на пътна карта за осигуряване точка на достъп, просто няма да стигнете доникъде.

фитнес упражнения

Проблемите във вашата фитнес програма, основно могат да бъдат породени от две основни грешки:

1. Твърде малко или твърде много упражнения (по вид)
2. Претоварване или недостатъчно работа за някои мускулни групи (за сметка на други)

Ако ги допускате обезателно ще изтървете възможността да изградите стройно и привлекателно тяло, силата ще бъде малко.

Преди ден останах изумен от някакъв младеж в залата за фитнес, когото видях за първи път. Този тип имаше огромни ръце и гръб, но краката му бяха тънки като кибритени клечки. 4-годишният ми син бе силно озадачен и дойде при мен с въпроса дали този атлет е мъж или жена. Не споделям това с цел да се подигравам, а с намерението да илюстрирам какво НЕ трябва да правите. Ако ще работите – работете за всички части, без изключение.

5 фитнес движения около които да съсредоточите тренировъчната програма

Клякане. Наистина трудно и пренебрегвано от мнозина. Но повече от важно за всеки истински атлет. Голямата мускулна сила се крие в клякането и ако искате да станете здрав като бик, трябва да го правите. Също така спомага за увеличаване на баланса и подвижността.

Преса. Независимо дали ще повдигате щанга от лежанка или ще правите раменни преси, работата с тежести е основна функционалност за всеки спортист. Умението да преодолееш съпротивата и да изтласкаш килограмите над главата си е от съществено значение.

Бърпи. Мнозина специалисти казват, че който прави бърпи се оправя по – добре в живота. Перфектно упражнение с натоварване за цялото тяло.

Обръщане. Моят личен фаворит. Страхотно упражнение, използвано от най – силните: самбисти, борци, джудисти, акробати, професионални културисти. Засяга абсолютно всички мускулни групи, покачва силата и изгражда маса, но и изключително полезно за ускоряване на метаболизма. Не пропускайте!

Набиране. Класика в бранша. Набирането на висилка е многофункционално движение, което задължително присъства в качествената фитнес програма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване