3 малки тренировки, за да не напълняваме повече!

otslabvane-klek

Не е необходимо всеки ден да тренираме по два часа във фитнеса, нито да се подлагаме на изтощителни упражнения на границата на възможностите ни.

Достатъчно седмично да отделяме по 2,5 часа за активност с умерено натоварване или 1,25 часа с интензивно натоварване, за да поддържаме тялото си във форма. Ето няколко лесни варианти за тренировки, които са достъпни за всеки:

1. 90 секунди тичане – почивка
90 секунди тичане с максимална скорост и натоварване, следване от 90 секунди почивка. Като се направят 10 повторения, получаваме страхотна тренировка за половин час. Само за два дни ще усетим, че физическата форма се подобрява. А след няколко седмици ще можем да увеличим времето без да се изморяваме.

2. Сесии по 20 минути, 2 пъти седмично
Тренировката на интервали с висока интензивност (HIIT) е с продължителност 20 минути и се прави 2-3 пъти седмично. Упражненията включват използването на уреди като гирички, топка, тежести. В ютюб има голямо разнообразие от клипчета, които можете да си правите вкъщи.

otslabvane-10
3. Поне 5000 крачки на ден
Ходенето е полезен начин да се поддържаме във форма. Ако ходим с нормално темпо в продължение на 30- 40 минути, ще направим някъде около 5000 крачки. Има най- различни приложения за броене на крачките, които правим през деня. Така че, те могат да са от голяма полза, за да придобием представа и да следим колко се движим дневно.

Важно е да запомним, че за да има ефект от тренировката, трябва да отделяме достатъчно време да почивка и възстановяване на мускулите. В противен случай, само съсипваме мускулатурата си, без да се доближим до желаните резултати.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване