Най- доброто упражнение за топене на мазнините по корема

Топенето на мазнините по корема е винаги една от най- сложните задачи, тъй като в тази зона винаги бързо се натрупват излишните килограми. Но вие можете да постигнете успешни резултати като тренирате с тежести.

korem-uprajneniq

Изследване на Университета в Харвард показва, че мъжете, които дневно тренират по 20 минути, трупат по- малко мазнини по корема, за разлика от тези, които правят само кардио.

Тъй като мазнините по корема могат да бъдат опасни за здравето, защото повишават риска от диабет, учените предлагат варианти за упражнения, които могат да помогнат.

Като анализират теглото, физическата активност и височината на над 10 000 души, в добро здраве и над 40 години. Учените открили, че талията им нараства средно с по 3 см за периода, в който ги изследват. Но когато тренирали с тежести, не трупали никаква мазнина, в сравнение с кардиото.

trenirovki

Когато остаряваме, губим мускулна маса и сме склонни към трупане на телесни мазнини. Ако правите само аеробни упражнения, като тичане, успяваме да отслабнем, но и губим телесна маса.

Тренировката за силова издръжливост изисква по- висок разход на енергия, отколкото кардиото. Това означава, че тялото продължава да топи мазнини до 48 часа, след като сме вдигали тежести.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване