Да отслабнем с картофена диета

картофена диетаСред най – разпространените диети освен лунната диета, 90 – дневната диета и т.н. е и картофената диета. Тя се основава на хранене предимно с картофи, които можете да приготвите по какъвто начин искате. Те са много богати на пектин, аминокиселини и витамин С. Тази диета нормализира работата, която извършва сърцето и се грижи за кръвното налягане. Също така влияе благоприятно на нервите, тонуса и премахва стреса. Според много голяма част от хората картофите съвсем не са диетични. Но почитателите на този вид диета съвсем не смятат, че това е така, просто картофите трябва да бъдат приготвени по разумен начин.
Предимството на картофената диета пред други такива – например 90 – дневната диета, или тази основаваща се на месо, е че навсякъде можете да намерите картофи, и не са и много скъпи. Не се изискват и специални умения в кухнята. Всички ястия с картофи се приготвят много лесно и бързо. Засищащи са и след като се нахраните не усещате глад дълго време. Можете да я спазвате по което време на годината пожелаете, вкусна е и много полезна.
Най – вкусни са младите картофи, а и са богати на хранителни вещества и много витамини. Ако съхраняваме картофите по – дълго време стават много по – калорични, защото съдържанието на нишестето се увеличава.
Всеки ден пийте по най – малко два литра вода или някакви други течности – чай ( неподсладен ) , билкови отвари, минерална вода.
картофена диетаЗа закуска си налейте чаша мляко. На обяд си сварете триста грама картофи, а за вечеря може да си хапнете една порция картофена салата. В нея можете да сложите едно яйце, сол и черен пипер.
За разлика от 90 – дневната диета, както и много други продължителността на картофената диета не е нито няколко меса, нито 90 дни, нито дори един месец, а само пет дни. След като приключи, и се измине един месец можете да я повторите отново.
На ден е позволено да ядете най – много половин килограм картофи.
Ако обичате картофена супа – направете си. Ето и рецептата за нея:
Продукти: 1 яйце, 2 картофа, олио, копър, сметана – обезмаслена, магданоз.
Сварете картофите, добавете яйцето, и олиото. Когато всичко е готово сложете подправките и сметаната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване