Диетична пица без тесто!

пицаТестото е основния компонент на всяка пица, който я прави едновременно вкусна, но и за съжаление, на всеки който се бори с теглото, високо калорична. Но има изход от тази ситуация. Сега ще ви представим пица мечта за всеки човек, подложил се на диета, а именно пица без тесто. Пица също така хем диетична, хем и подходяща за всякакви диети и хранителни режими. Рецептата за този така любим на хората деликатес е точно толкова сочна и питателна, колкото своите висококалорични посестрими.
И така, за приготвянето на нашата полезна във всяко едно отношение пица без тесто, няма да ни потрябва нито грам брашно, нито вода или мая. Това ястие е особено подходящо за деца, който са подложени на специални хранителни  режими.
Основните компоненти за приготвянето на нашата диетична пица са:
една тиквичка, един брой пилешки гърди или пилешка кайма, две кокоши яйца, 200 грама настърган на ситно кашкавал, 3 супени лъжици бяло сирене фета, един или два червени домата, няколко маслини, по желание за украса, две скилидки чесън и една връзка магданоз. Сол на вкус.
img00700-20101219-2103Приготвянето е следното. Пилешките гърди се смилат на ситно, към тях добавяме и едно яйце и 100 грама от настъргания кашкавал. Всичко това се разбърква добре и се подправя на вкус със сол. Това е и основата на нашата диетична пица, основата която ще замени така висококалоричното тесто.
Разстиламе готовата основа в подходяща за целта тава. Разбиваме и второто яйце с една щипка сол, добавяме настърганата тиквичка и останалия кашкавал. След което добавяме смачкания на ситно чесън и ситно нарязания магданоз. Застиламе „тестото“ с тази смес и отгоре украсяваме с нарязаните домати, сирене и по желание маслини.
Диетичната пица се слага в предварително затоплена на 180 градуса фурна за 30-35 минути. Ако вашата печка има опция за печене с вентилатор, тогава е хубаво да използвате при приготвянето на диетичната пица и тази опция. Приятен апетит. Тази рецепта е особено подходяща за диета.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване